Waarde toevoegen bij de klant
Project of proces?
The interactive content below might not be fully accessible.
Onze collega's zijn zich er sterk bewust van dat zij opereren binnen de asset management processen van de klant. Of het nu gaat om (klimaat) adaptatie of het plannen van 'regulier' onderhoud, onze dienstverlening moet sterk aansluiten op deze processen om van waarde toevoegend te zijn voor de klant. Dit bewustzijn helpt ons mee te denken binnen de projecten om daarmee te borgen dat de resultaten echt aansluiten bij de processen van de klant.
De 5 gebieden waar wij van waarde toevoegend zijn bij onze klanten
Uw informatie behoefte
Data is in ons huidige leven niet meer weg te denken en voor je het weet is er een overvloed aan gegevens waar rijp, groen en allang verouderd door elkaar staat. Het vinden van betrouwbare gegevens is dan een uitdaging en er kan niet met zekerheid gesteld worden dat noodzakelijke informatie aanwezig en/of up-to-date is.
Wij helpen onze klanten en partners met het afstemmen van de informatiebehoefte op hun processen en dragen zorg dat de benodigde informatie in (al dan niet nieuw) Maintenance management systeem beland.
Informatie behoefte - De klant
MSD - Haarlem, "The flexible plant within Merck"
Het proces van ontwikkelen en produceren van medicijnen is sterk aan veranderingen onderhevig. Het proces wordt korter, productie en verpakken heeft steeds vaker hoge klimatologische eisen en productievolumen zijn kleiner. Dit verlangt van een organisatie dat men sneller moet inspelen op de vraag waar en of een nieuwe productielijn geplaatst kan worden.
Wij hebben MSD mogen helpen door vanuit een creatief proces niet alleen de informatie behoefte op te halen maar ook de relatie tussen de verschillende afdelingen te mogen versterken door inzicht te geven in elkaars processen. De hulpmiddelen voor de organisatie zijn: Een beheersmodel voor het ophalen en vastleggen van de essentiële data en een doellocatie voor deze data.
TU Delft - Laboratories
De laboratoria van de TU-Delft zijn al meer dan 50! jaar onderdeel van het Nederlandse kenniscentrum voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Met hun kennis en expertise leveren ze een belangrijke bijdrage aan fundamenteel en wetenschappelijk onderzoek.
Voor het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek zijn de laboratoria cruciaal en is er een hoge mate van betrouwbaarheid noodzakelijk vanuit zowel het wetenschappelijke perspectief als veiligheidsperspectief. Voor het creëren en behouden van de optimale omstandigheden zijn vele installaties en bouwkundige eenheden noodzakelijk. Voor de operatie van deze installaties is een groot team van medewerkers aangewezen; Lab-verantwoordelijken, operators, beheerders, ontwikkelaars en bestuurders.
Het geheel kent vele verantwoordelijken, verplichtingen, afspraken, processen en data.
Wij hebben de TU-Delft mogen helpen door een check uit te voeren van de gehele keten en een optimalisatie in gang te mogen zetten. Een omvangrijk project: 'van dataloggers in het veld tot aan de maintenance management systemen (MMS)' en 'van operator tot bestuurder' en van ' afspraken tot Europese regelgeving'.
Eindresultaat: Een optimalisatie van de lopende processen en het stroomlijnen van de datastromen in een nieuw MMS. En vooral: een trots team, intern en extern!
Compliance - Voldoet uw portfolio aan de gestelde eisen
Een APK voor vastgoed, was het maar zo makkelijk.
Er zijn vele eisen waar vastgoed aan moet voldoen en het is ons toch gelukt om daar toch een 'APK' voor te maken, hoe zit dat?
Compliance - De klant
Er zijn vele succesverhalen, echter kunnen we deze maar zeer beperkt delen wegens de vertrouwelijkheid. Geinteresseerd hoe het werkt? Klik op onderstaande Button!
Waar zitten de risico's in uw portfolio
Technische gebreken zijn (vaak) goed zichtbaar, een technisch risico minder maar risico's voortvloeiend uit wetgeving zijn vaak niet zichtbaar. Hier is kennis en vooral veel ervaring voor nodig. Ook het up-to-date blijven van deze kennis is iets wat veel inspanning vergt. Het is dan ook niet vreemd dat deze kennis niet binnen elke organisatie geborgd is.
Ons team van (ervarings)deskundigen zijn dagelijks op pad om klanten te ondersteunen met het inzicht geven van hun risico's. Dit kan vanuit een risicoscan, maar ook vanuit 'de basis op orde' principe. U weet dan waar u staat, maar onze medewerkers verlenen ook graag na deze periode ondersteuning, we blijven uw partner tot de basis op orde is.
Met de inzichten op uw risico's kunt u deze beheersbaar maken en periodiek een audit uitvoeren of er veranderingen hebben plaatsgevonden.
Dit geeft rust en zekerheid, voor elk type organisatie.
Gebouwgebonden risico's - De klant
Het Joods Cultureel Kwartier (JCK)
Het Joods Cultureel Kwartier (JCK) van Amsterdam beheert de huisvesting van het Joods historisch museum, de Portugese synagoge en het arsenaal.
Het vastgoed betreft stuk voor stuk schitterende rijksmonumentale panden met uiteenlopende functies. Deze functies stellen daarbij redelijk wat eisen aan het gebouw, welke soms conflicterend zijn met de historische achtergrond. Het beheer is een complex geheel van eisen wensen vanuit het museale karakter, collectie beheer (denk aan klimatologische omstandigheden), het rijksmonumentale gebouw en de gebruikers van de synagoge, waarbij rekening gehouden moet worden met het geloof.
Samen met het JCK zijn wij het proces ingestapt om het assetmanagement verder te professionaliseren door 'de basis op orde' te brengen. Daarbij zijn niet alleen de technische staat van onderhoud en de verduurzamingsmogelijkheden beoordeeld maar ook de brandveiligheid en afgegeven gebruiksvergunningen en meldingen.
Onze samenwerking stopt niet bij het opstellen van rapportages, tekeningen en het inrichten van een database, we dragen ook actief bij aan de oplossing als raadgevend adviseur bij de verschillende bouw- en onderhoudteams.
Data is nog geen inzicht, wij geven u inzicht!
Data en gegevens zijn noodzakelijk voor vastgoedbeheerders. Maar wat is de effectieve waarde van uw data? Is het actueel, wat is de onderlinge relatie en staat het in verschillende systemen?
Met de opkomst van Computerised Maintenance Management Systemen (CMMS) is het beeld ontstaan dat data gelijk staat aan inzicht, maar zonder datamodel, beheer en aanwezigheid van relaties is er veel ruis. Deze data is vanaf dat punt onbetrouwbaar.
Wij hebben de informatie groeiladder ontwikkeld waarmee wij u op weg helpen om vanuit een brij aan data de informatie te ontsluiten, zodat deze verrijkt kan worden met nieuwe data en voorziet in inzichten.
Vanuit onze expertise en ervaring creëren of verbeteren een nieuw informatiebeheersproces en richten wij een datamodel in zodat u venuit een groeibeweging op het uiteindelijk gewenste niveau komt!
Inzicht - De klant
MSD
Wij hebben MSD mogen helpen door vanuit een creatief proces niet alleen de informatie behoefte op te halen maar ook de relatie tussen de verschillende afdelingen mogen versterken door inzicht te geven van elkaars processen. De hulpmiddelen voor de organitarie zijn: Een beheersmodel voor het ophalen en vastleggen van de essentiele data en een doel locatie voor deze data.
Het vastgoed met uw organisatie mee laten groeien - Adaptatie
Vastgoed is na oprichting al begonnen aan zijn veroudering en datzelfde geld voor de eisen welke vanuit gebruik en functie zijn gesteld.
Toekomstbestendig vastgoed is vastgoed dat zich in de tijd aanpast na gelang de behoefte veranderd. Het aanpassend vermoegen komt niet alleen voort uit de technische opbouw maar tevens het kunnen inpassen van aanpassingen aan het vastgoed gedurende de gebruiksfase. Zo blijft het vastgoed passend bij zijn functie en wordt er optimaal gebruik gemaakt van grondstoffen en de aanwezige assets.
Toekomst bestendig vastgoed - De klant
Integratie van duurzaamheid & COVID-19 maatregelen in monumentaal vastgoed
Voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten zijn wij gevraagd om een bestek en de kostenberekening op te stellen voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen.
Het bijzondere van dit project is dat deze werkzaamheden plaats moeten vinden in de rijksmonumentale omgeving in het centrum van Amsterdam. In het kader van het verbeteren van de klimaatcondities voor het geven van onderwijs is ons gevraagd om technische maatregelen op te stellen en uit te voeren om de verspreiding van virussen zoals COVID-19 te verminderen.
Het resultaat is een projecten programma, op VO niveau van zowel onderhoud, verduurzaming als adaptatie op nieuwe wensen. Het was een bijzonder project, met vragen als: 'Hoe isoleer je een monumentale binnenwand' en 'kan je een leiendak ook buitenop isoleren om de monumentale kap te beschermen'. Een technische uitdaging was het inpassen van balans ventillatie zonder zichtbare elementen.
Wij kijken er naar uit om met u samen te werken,
BuildingsNL - Asset Management
Royal HaskoningDHV